16 maj 2011

Ainur Elmgren!

Ainur Elmgren with Tagtool

Ainur Elmgren with Tagtool

Ainur Elmgren with Tagtool

Ainur Elmgren

Tinet Elmgren!

Naomi Nowak blev tyvärr sjuk, så jag fick hoppa in i hennes ställe.

Tinet Elmgren

Stef Gaines!

Stef hade världens otur med sin bok, som fördröjdes i posten och aldrig kom fram i tid till SPX. Men bara en vecka efter SPX har Stef sålt slut på hela upplagan ändå via postorder! V^(oo)^V

Stef Gaines with Tagtool

Stef Gaines with Tagtool

Stef Gaines with Tagtool

Stef Gaines with Tagtool

Stef Gaines

Svenska superserier!

Även här blev det inte riktigt några bra bilder ... :o(

Svenska superserier with Tagtool

Fri scen!

De flesta SPX-besökare hade väl stuckit nån annanstans vid det laget, och vi hade hur som helst inte lyckats sätta ihop två teckningsstationer som vi hade hoppats (bara för att jag glömde ta med min tablet och Ilan glömde påminna mig om att jag skulle ta med den, lol).

Men två snubbar från Stockholms videokonstscen kom och tecknade och animerade lite:

Leo and Mikael with Tagtool

Leo and Mikael with Tagtool

Jenny Hannula!

Jenny Hannula utforskade transparensen:

Jenny Hannula with Tagtool

Fanny M. Bystedt!

Tyvärr fick Ilan inte till några bra bilder på Fannys teckningar (inte helt lätt när man ska både animera och ta foton samtidigt) ... Det finns en suddig bild:

Fanny M. Bystedt with Tagtool

Malin Biller!

Malin tecknade en åldrig superhjälte som flög över Alperna.

Mallin Biller with Tagtool

Mallin Biller with Tagtool

Fredrik Svensson!

Fredrik Svensson

Yvette Gustafsson!

Yvette Gustafsson var den första som Tagtool-tecknade under SPX (kanske den första någonsin som Tagtooltecknade i hela Sverige???), och var inte helt nöjd med resultatet, så hon kom tillbaks på söndan och gjorde helt fantastiska grejer med pirayor!

Yvette Gustafsson with Tagtool

Yvette's piranhas

Yvette's piranhas

Yvette's piranhas

Yvette Gustafsson with Tagtool

Yvette's piranhas

Yvette Gustafsson

Yvette Gustafsson

4 maj 2011

Ilan demonstrerar Tagtool lite snabbt(Den här videon gjorde han förra natten, strax innan vi steg upp klockan fem för att flyga med Ryan Air, Berlin-Stockholm, varvid Ilan antastades av säkerhetsvakterna för att hans väskor var fulla med en massa jättekonstig elektronik.)

3 maj 2011

Tecknarschema!

Plats: Studio 3 i Kulturhuset

Tider:

Lördag

13.15-13.30 Yvette Gustafsson
En av tecknarna från Snyggbordet. Tecknar bland annat Zak och Ting, om en ängel som faller för en djävul. Allra främst minns vi dock henne för det tidiga verket "Who's That Girl", en fantastisk serie om Darin, som publicerades i Hofors serieskolas antologitidning SIC Magazine #3.

14.15-14.30 Fredrik Svensson
Ordförande för den Gävleanska serieantologin Comic Royale.

15.15-15.30 Malin Biller
Har publicerats i otaliga tidningar, tidskrifter och antologier. Hon har även gjort flera serieböcker, inte minst Om någon vrålar i skogen (Optimal Press).

16.15-16.30 Fanny M. Bystedt
Medverkar bland annat i båda hittills utkomna band av erotikserieantologin Swedish Comic Sin. Hennes allra första fanzin - Pappi Löv, en doujinshi om Naruto och Sasuke - förtjänar att nämnas för sig.

17.15-17.30 Jenny Hannula
Animatör, webbutvecklare och serietecknare. Kvinnan bakom Åtta ben från underjorden!

18.15-19.00 Fri scen!

Alla som vill komma och prova på att teckna och animera är varmt välkomna. Eventuellt - om vi får tekniken att funka - kommer det att finnas två tecknarstationer!


Söndag

11.00-12.00
Svenska superserier
Viktor Matiesen, Sebastian Sandberg, Lars Johansson och Johan Ragnarsson, som främjar svensktecknade superhjälteserier, kommer att turas om att teckna på söndagsmorgonen!

13.00-13.15 Stef Gaines
En annan av tecknarna från Snyggbordet. Stef Gaines är Sveriges mest entusiastiska serietecknare, så detta event är som gjort för Stef! Bland hennes många serier kan nämnas vampyreposet Anima, novellsamlingen Lösa trådar, samt Stef Gaines - fullkomligt normal, ett samlingsalbum med det bästa av hennes dagboksserier som släpps på SPX11!

14.00-14.15 Naomi Nowak
Skaparen av de drömska serieböckerna Unholy Kinship, House of Clay och Graylight, som publicerats i USA hos NBM.

15.00-15.15 Ainur Elmgren
Historikern och serietecknaren bakom Goldenbird, en historisk äventyrsserie om jazzsångerskor, revolutionärer, stiliga jesuiter och en fluffig hundvalp. Ainur medverkar även i erotikserieantologin Swedish Comic Sin 2!
Även Tagtool-människor tag-spammar på facebook, och det var så jag fick syn på den här bilden från 10:e upplagan av Tagtoolsession Berlin. Men kolla vilken snygg bakgrund!

Tecknaren är die.puntigam. Först målade han trädstammarna i bakgrunden, och skjöt på "färg"-kontrollen medan han drog strecken, så att de skiftar från grönt till orange. Sen målade han vattnet därpå.
Enkelt och fint!